IV Fórum Científico de Gastronomia, Turismo e Hotelaria - Tema "Governança e Desenvolvimento Regional na Gastronomia, Turismo e Hotelaria"

O IV Forum Científico de Gastronomia, Turismo e Hotelaria acontecerá nos dias 22 a 25 de novembro de 2016, nas dependências da Universidade do Vale do Itajaí - UNIVALI, em Santa Catarina, com o tema: Governança e Desenvolvimento Regional na Gastronomia, Turismo e Hotelaria. O evento é promovido pelo Programa de Pós-Graduação em Turismo e Hotelaria (Mestrado e Doutorado) e pelos Cursos de Graduação em Turismo & Hotelaria e Gastronomia da UNIVALI.
O evento tem o objetivo de propiciar a discussão do desenvolvimento turístico aliado à gastronomia em todas as esferas, possibilitando o desenvolvimento e a integração dos diversos envolvidos com a área, dinamizando a integração entre a academia, a sociedade e o governo e socializando teorias do turismo e da gastronomia.

Turismo;Gastronomia; Hotelaria.

 

IV Scientific Forum of Gastronomy, Tourism and Hospitality - Theme "Governance and Regional Development in Gastronomy, Tourism and Hospitality"

The IV Forum Scientific of Gastronomy, Tourism and Hospitality will take place from 22 to 25 of November 2016, on the premises of the University of Vale do Itajaí - UNIVALI in Santa Catarina, Brasil, with the theme: Governance and Regional Development in Gastronomy, Tourism and Hospitality . The event is sponsored by the Graduate Program in Tourism and Hospitality (Masters and PhD) and the undergraduate courses in Tourism & Hospitality and Gastronomy of UNIVALI.

The event aims to encourage the discussion of tourism development combined with gastronomy in all spheres, enabling the development and integration of the variousactors involved with the area, boosting the integration between academy, society and the government and socializing tourism and gastronomy theories. 

Tourism, Gastronomy; Hospitality.  

Edital

 

Templates

Edições anteriores 

O FCGTURH, Forum Científico de Gastronomia, Turismo e Hotelaria teve sua primeira edição realizada em setembro de 2013 no campus de Balneário Camboriú da UNIVALI -   Universidade do Vale do Itajaí com o tema  O profissional da área de serviços: Gastronomia, Turismo e Hotelaria.

Realizado pelos Cursos de Graduação em Gastronomia, Turismo e Hotelaria e Programa de Pós-Graduação em Turismo e Hotelaria: Mestrado e Doutorado, contou com a participação de acadêmicos de Graduação e de Pós-Graduação Stricto Sensu e professores da UNIVALI, IFC Sombrio, IFC Camboriu e IFSC Florianópolis socializando suas produções na área turística e gastronômica. Além da apresentação dos trabalhos, o encerramento contou com um debate sobre o profissional da área de serviços com a participação do professor Doutor Mario Carlos Beni e com o Coordenador Geral de Regionalização do Ministério do Turismo, Msc. Jun Alex Yamamoto.

A segunda edição do evento teve o tema  A Gastronomia como Produto Turístico , e promoveu além da socialização de trabalhos das instituições já participantes da primeira edição, a participação da UNIOESTE (Foz do Iguaçu), UCS (Caxias do Sul), entre outras instituições convidadas. O Fórum também contou com a participação de professores renomados na área de Turismo e Hotelaria como o Prof. Phd. Jafar Jafari (Winsconsin University   EUA)  e Prof. Dr. João Albino Matos da Silva (Universidade do Algarve   Portugal), Prof. Phd. Miguel Moital (Bournermouth University   Inglaterra) e Prof. Dra. Doris Van de Meene Ruschmann, permitindo um ambiente propício para a disseminação de conhecimento e oportunidade de discussão acerca da realidade do desenvolvimento do turismo local,regional e estadual, apoiado na gastronomia. Em 2015 o evento foi indexado no registro ISSN 2446 - 7871.

 

Previous editions

 

The FCGTURH, Scientific Forum of Gastronomy, Tourism and Hospitality had its first edition held in September 2013 on the campus Camboriú UNIVALI - University of Vale with the theme The professional services area: Gastronomy, Tourism and Hospitality. 

Performed by undergraduate courses in Gastronomy, Tourism and Hospitality and the Postgraduate Program in Tourism and Hospitality: MA, PhD, with the participation of Undergraduate and Graduate stricto sensu students and teachers of UNIVALI, IFC Sombrio, IFC Camboriu and IFSC Florianopolis socializing their productions in the tourist and gastronomical area. Besides the presentation of the works, the closure had a debate about the professional services area with the participation of Professor Dr. Mario Carlos Beni and the General Coordinator of Regionalization of the Ministry of Tourism, Msc. Alex Jun Yamamoto. 

The second edition of the event had the theme "Gastronomy and Tourism Product", and promoted the socialization of researches of the institutions participating in the first edition, UNIOESTE (Foz do Iguaçu), UCS (Caxias do Sul), among other invited institutions . The Forum also featured the participation of renowned teachers in Tourism and Hospitality area as Prof. Phd. Jafar Jafari (Wisconsin University USA) and Prof. João Matos Albino da Silva (Universidade do Algarve, Portugal), Prof. Phd. Miguel Moital (Bournermouth University, England) and Prof. Dra. Doris Van Meene Ruschmann, allowing an environment that helped to the spread of knowledge and discussion on the reality of the development of local, regional and state tourism, supported by gastronomy. In 2015 the event was indexed with the ISSN 2446-7871.

Anais FCGTURH

Conheça nosso Facebook.